Meest recente artikelen

Koel in de keuken: dit kun je maken als het te warm is om te koken

18 verfrissende ideetjes

Koel in de keuken: dit kun je maken als het te warm is om te koken Artikel

Ah, de zomer: wie wordt er niet vrolijk wakker op zo’n zonnige dag. Helaas komt het seizoen met een klein minpuntje (oké, twee als je de muggen meetelt): warm eten bereiden bij +30°C is minder aangenaam. Daarom verzamelden we een aantal gerechten die kun je maken als het te warm is om te koken.

De enige echte regel als het te warm is om te koken, is heel simpel: produceer geen extra warmte. Vermijd dat je je kookvuur of oven moet gebruiken en ga voor zo kort mogelijke, liefst koude bereidingen. Maar je wil natuurlijk wel iets lekkers eten… Wij zorgen voor inspiratie!

18 gerechten voor als het te warm is om te koken

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

1 Taco's met kip van 't spit en ananassalsa

Kip aan 't spit is de ideale basis voor snelle gerechten. Je hoeft enkel de taco's warm te maken, dat kan ook op de barbecue. Naar het recept.

2 Krab-en-avocadosalade

Een fris en gezond en zelfs een tikje feestelijk duo: avocado en krab. En geen vuur nodig! Naar het recept.

3 Antipasti-schotel

Stel een uitgebreide antipasto-schotel samen (verdubbel bijvoorbeeld de porties) met Italiaans geïnspireerde hapjes en maak van je apero een volwaardige maaltijd. Naar het recept.

4 Flatbread met ceviche met zalm

Het beste van twee werelden: flatbread én ceviche. Ga voor kant-en-klare flatbreads (wij bakken er altijd extra voor de diepvries) en je keuken blijft lekker fris. Naar het recept.

5 Bordje tomaat-garnaal

Dé Belgische zomerklassieker! Het gerechtje smaakt het best met zongerijpte tomaten, vers gepelde garnalen en goede mayonaise. Naar het recept.

6 Avocado met garnalen en tomatendressing

Gezond en lekker, deze originele reconstructie van tomaat-garnaal met avocado. Vegetariërs doe je dan weer plezier met een avocado caprese. Naar het recept.

7 Zomer in een rolletje

Verzamel de groenterestjes in je koelkast en rol ze tot heerlijke summer rolls. Lees hier hoe je het doet en kies uit deze recepten.

8 Shakshuka in a mug

Toch graag iets warms? Leve de microgolf! Tomatensaus, kruiden, een eitje erin en even in de magnetron: binnen de 5 minuten staat deze shakshuka voor je neus. Naar het recept.

9 Club sandwich met vitello tonnato en waterkers

Nog wat hardgekookte eieren, een restje kalfsgebraad en een blikje tonijn in huis? Dan stel je zonder te koken deze verrukkelijke boterham samen. Naar het recept.

10 Barbecue-chicken-grilled-cheese sandwich

Heb je toch de barbecue aangestoken op deze zonnige dag? Profiteer van de hete grill om deze heerlijke croque met kaas en een restje kip te serveren. Naar het recept.

11 Perzik met tonijn

Nog zo'n frisse en erg nostalgische klassieker die ideaal is als het te warm is om te koken. De perzik maakt je bordje extra zonnig. Naar het recept.

12 Aguachile van scampi's

Deze Mexicaanse versie van ceviche maak je met scampi's die zonder vuur garen dankzij de zure marinade. Heerlijk met tortillachips! Naar het recept.

 

Verse erwten

 

13 Pastasalade

Met een portie pasta maak je een heerlijke maaltijd zonder dat de temperatuur in je keuken het kookpunt bereikt. Naar onze beste recepten voor pastasalade!

14 Piadina met parmaham, stracciatella, zongedroogde tomaten en rucola

Ook in wraps verwerk je koelkastrestjes tot een zomerse maaltijd zonder te koken. Of ga voor een meer luxe uitvoering zoals deze piadina met zuiderse ingrediënten. Naar het recept.

15 Verfrissende gazpacho

Niets beters op een warme dag dan een verfrissende gazpacho. Deze recepten voor koude soepjes zijn heel snel klaar en zitten bomvol groenten. Lees hier hoe je de lekkerste gazpacho maakt.

16 Courgetti met avocadodressing, mozzarella en parmaham

Met courgette, kerstomaten en mozzarella maakt Sandra Bekkari de lekkerste slanke pasta waar je ook nog 'ns geen vuur voor nodig hebt. Naar het recept.

17 Salade van vijgen en rauwe ham

Heb je verse vijgen? Met enkele plakjes rauwe ham uit je koelkast maak je deze snelle salade zodat je nog langer kunt chillen op een terras. Naar het recept.

18 Pokébowl

Wacht er nog een restje noedels of rijst in je koelkast? Daar maak je makkelijk een pokébowl mee zonder je fornuis te gebruiken Naar het recept.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen