Vakantieland: historisch Australië
Door haar geschiedenis is de keuken van Australië een mengelmoes. Positief of negatief... beslis zelf!
De geschiedenis van Australië heeft ook haar stempel gedrukt op de Australische keuken. Je vindt er culinaire invloeden die door de kolonisten en Britse en Aziatische migranten naar het land werden gebracht.
Tijdens je verblijf in het land van de kangoeroes mag je de typische lunch niet missen. Zonder 'meat pie', een taart gevuld met vlees en groenten bedekt door en dikke saus, en frietjes is je lunch niet compleet. In de meeste taarten die je er vindt zul je biefstuk en champignons vinden. Maar geen nood: er zijn ook andere soorten, zelfs vegetarische.
De nationale drank is licht bier. Echte Australiërs serveren dit in een kan.
Zelf aan de slag
Een echte vleespastei maken duurt even, maar is echt de moeite. Wij hebben tal van 'meat pies' voor je klaar staan. Voor ieder wat wils dus. De Aziatische migranten hebben ervoor gezorgd dat sashimi ook een echte topper is in Australië. Om af te sluiten kan je pavlova maken.