Vakantieland: Japan op je bord
Eten in Japan is niet onbelangrijk. Het is een onderdeel van de Japanse cultuur, net zoals de gevechtskunst is ook koken er een vorm van kunst.
Miso is een essentiëel in de Japanse keuken. Het is een dikke zoutige massa dat het karakter van de Japanse kookkunst bepaalt. De Japaners beginnen hun dag dan ook met een versterkende kom misosoep en ze gebruiken miso om een groot aantal voedingsmiddelen op smaak te brengen.Ze geloven dat miso de gezondheid en de levensduur verbetert.
Japanse drank
Dé nationale drank van Japan is sake. Op Libelle-lekker gebruiken we het in drie recepten. Sake is een alcoholische drank, gemaak van onder andere rijst. Vandaar de bijnaam rijstwijn.
Zelf aan de slag
Krab is een lekkernij in Japan. Wij raden je deze Aziatische krabkoekjes aan om thuis te maken. Natuurlijk heeft ook alles wat zich tempura mag noemen een Japanse touch. Als dessert eten de Japanners graag een sorbet van groene thee (onze variant).