Kalkoenfilet archiduc
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak het witloof, de wortels en de boontjes schoon.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
-
2
Kruid de kalkoenfilet met kipkruiden en bak ’m 20 minuten in de oven. Deglaceer de braadpan met cognac en zet even aan de kant.
-
3
Kook (of stoom) het witloof, de wortels en de boontjes apart beetgaar.
-
4
Bak het witloof en de wortels op in een beetje boter met wat suiker en peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Omwikkel de boontjes (per 8 à 10) met een plakje spek en bak ze aan in de pan.
-
6
Stoof de champignons in wat boter. Voeg de room en eventueel wat water toe en laat zacht inkoken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de bruine fond en 1 el cognac toe. Laat nog 1 minuut doorkoken en bind eventueel met wat maïszetmeel.
-
7
Snij het vlees in dunne plakken en verdeel ze over de borden. Nappeer met wat saus. Serveer met de groentjes en gefrituurde rösti.
Voorbereiding