Kalkoenrollade met gestoomde savooikool
bereiding
-
1
Hak de salieblaadjes en de peterselieblaadjes. Pel de knoflook en snipper fijn. Wrijf de champignons droog schoon, snij ze in fijne brunoise. Snij de kalkoenfilet open maar net niet helemaal doormidden. Snij de savooikool in reepjes. Spoel ze. Doe ze in een stoommandje.
-
2
Meng de kruiden, de knoflook en de champignons.
-
3
Bestrijk de onderste helft van de kalkoenfilet met het champignon-kruidenmengsel. Vouw dicht en bindt op met keukentouw. Leg de rollade in een stoommandje.
-
4
Zet de stoommandjes boven een liter water en stoom vlees en groente in ongeveer 30 minuten gaar.
-
5
Giet 100 ml van het stoomwater in een steelpannetje. Los het bouillonblokje op in 150 ml warm water. Doe bij het stoomwater. Breng aan de kook. Doe er de room bij en laat inkoken tot de gewenste dikte. Breng op smaak met peper en zout.
Voorbereiding