Butterscotchfondue met brownies
bereiding
-
1
Laat de bruine suiker en de griessuiker met de golden syrup en 30 g boter 5 minuten inkoken. Zet de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Meng goed en laat enkele uren afkoelen in de koelkast.
-
2
Maak de brownies. Laat de chocolade met de suiker en 170 g boter smelten in een pan. Meng de bloem met het bakpoeder, zout en de eieren. Roer het, met een beetje vanille-extract, door het afgekoelde chocolademengsel.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een lage, rechthoekige bakvorm in.
-
4
Giet het beslag in de vorm en bak 15 minuten in de oven, tot een cocktailprikker er droog
uitkomt als je erin prikt. Laat afkoelen. -
5
Snij de brownies in kleine vierkantjes en de aardbeien in partjes. Serveer met de koude
butterscotchfondue als dipsaus.
Voor de butterscotch
Voor de brownies