Risotto alla bergamasca
bereiding
-
1
Spoel de preistengels, halveer ze en snij ze in stukken van een halve cm.
Snipper de ui.
Pers de teentjes knoflook.
Rasp de parmezaan.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Bak de kippenborsten goudbruin in een hete koekenpan met boter en olijfolie. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout en zet de pan 40 minuten in de oven. Schenk regelmatig het braadvocht over de kippenborsten.
-
3
Fruit de ui en de look in de boter en olie. Voeg de rijst toe en zet het vuur laag. Voeg de prei en het mespuntje nootmuskaat toe. Doe er een kleine pollepel bouillon bij. Laat de bouillon al roerend inkoken. Herhaal gedurende ±20 minuten of tot de rijst beetgaar is. Meng de parmezaan door de rijst en kruid naar smaak met peper en zout.
-
4
Snij enkele plakken van de kippenborsten. Leg een bergje van de risotto in grote, diepe en voorverwarmde borden. Leg de kippenborsten en de afgesneden plakken op de risotto. Dien warm op.
Vorobereiding