Groene risotto met erwtjes, prei en rucola
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de preiwitten schoon en snij in ringen. Spoel de rucola en laat goed uitlekken. Ontdooi de erwtjes.
-
2
Verhit olie in een diepe ovenvaste pan en fruit er de sjalot en de knoflook in aan. Voeg de prei toe, blus met de witte wijn en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten op zacht vuur garen.
-
3
Voeg de risottorijst en de bouillon toe en roer goed los. Zet een deksel op de pot of dek af met aluminiumfolie. Gaar 20 minuten in de oven.
-
4
Neem de risotto uit de oven en roer de parmezaan, erwtjes en rucola onder de risotto. Breng op smaak met het citroensap en de -schil, peper en zout. Roer goed om tot de risotto lekker smeuïg is.
-
5
Hak de pistaches grof. Werk de risotto af met de pistachenoten en eventueel nog wat extra parmezaan.