Minestrone met rijst
bereiding
-
1
Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Spoel ze.
Schil de wortelen en snij in blokjes.
Boen de courgette, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Spoel de bonen in een zeef.
-
2
Breng de bouillon aan de kook. Blancheer de broccoli en courgette. Laat ze schrikken in een zeef onder koud stromend water.
-
3
Bak het spek in reepjes in een hete pan met wat olie. Leg het spek opzij en stoof de ui goudbruin in het spekvet. Blus met de witte wijn.
-
4
Laat de ui, rijst en de blokjes wortel 20 minuten koken in de bouillon. Voeg op het einde van de kooktijd de courgette, broccoli en witte bonen toe. Laat nog 2 minuten doorkoken. Kruid naar smaak met witte peper en zout. Verdeel de minestrone over kommetjes en werk af met het spek. Serveer goed heet.
Voorbereiding