Amandel-choco ’Whoopie Pies’
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
-
2
Rasp de marsepein grof. Voeg de suiker toe, kneed de massa met de kneedhaken van de
mixer. Roer de boter erdoor. Voeg de eieren toe en schep ze door de massa.
Meng bloem, bakpoeder en zout, en roer door het beslag. -
3
Lepel de massa in beboterde papieren vormpjes (vul ze voor 2/3) en zet ze in minimuffin-bakvormpjes. Bak 12 minuten in het midden van de oven.
Haal de papieren vormpjes uit de muffin-bakvormen en laat 5 minuten afkoelen. Haal de muffins uit de papieren vormpjes en laat ze verder afkoelen. -
4
Rooster de amandelen 3 minuten in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Verhit de room samen met de ahornsiroop. Breek de chocolade in stukjes en laat ze in de
room smelten. Dompel de bovenkant van de muffins kort in de chocoladecrème, laat ze uitdruipen en bestrooi ze met de amandelstukjes.Laat afkoelen. Zet de rest van de chocoladecrème 1 à 2 uur koel weg tot ze smeerbaar is.
-
5
Snij de muffins horizontaal door, besmeer de onderste helft met chocoladecrème en zet de twee helften weer op elkaar.
Bewaar de taartjes koel in een doos van kunststof.
Voorbereiding