Wijtingrolletjes met aardappel-kaaspuree
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
Snij de tomaten in blokjes en snipper de lente-uitjes.
Snij de korst van het kaasje en verdeel in blokjes.
Pers de helft van de citroen uit.
Hak de bieslook fijn.
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
2
Bestrijk het brickdeeg met de boter. Bestrooi een helft met bieslook en vouw dubbel. Knip in
driehoekjes. Bestrijk ze aan weerskanten lichtjes met boter. Bak 5 minuten in de oven. -
3
Kook de in blokjes gesneden aardappelen gaar.
-
4
Stoof de in blokjes gesneden tomaten en de helft van de gesnipperde ui 5 minuten in de olijfolie. Doe er citroensap, peper en zout bij.
-
5
Pureer de aardappelen met melk en kaas. Doe er de rest van de uitjes bij en kruid naar smaak.
-
6
Rol de wijtingfilets op. Steek ze vast met een houten prikker. Stoom ze in ± 10 minuten gaar.
-
7
Schik de visfilets op voorverwarmde borden. Lepel er de hete groentesaus bij. Zet op de portie
aardappel-kaaspuree een brickdeeg-driehoekje.
Voorbereiding