Bourgondisch stoofpotje
bereiding
-
1
Snij het vlees in stukjes.
Snipper de uien.
Snij de wortelen in schijfjes.
Snij de champignons in plakjes.
Hak de peterselie fijn.
-
2
Bak de spekblokjes bruin in hun eigen vet. Haal het spek uit de pan.
-
3
Fruit de gesnipperde uien glazig in het achtergebleven spekvet. Haal de rundvleesblokjes even door wat bloem en bak ze rondom in wat boter, in een andere pan. Voeg zodra het vlees voldoende is dichtgeschroeid, het spek en de uien toe. Roer om.
-
4
Voeg er vervolgens de zilveruitjes, de in schijfjes gesneden worteltjes, de teentjes knoflook, peper en eventueel wat zout toe en warm goed door. Voeg de runderbouillon, de rode wijn, 2 tl tijm, 2 laurierblaadjes en 3 kruidnagels toe en laat alles ongeveer 1.30 uur onder deksel op een laag vuurtje stoven.
-
5
Fruit de gesneden champignons aan en voeg pas aan het einde van het stoofproces toe.
-
6
Nog een minuut of 10 op een laag pitje laten staan. Bestrooi op het laatst met gehakte peterselie.
Voorbereiding