Slaatje met avocado, eitjes en spek
bereiding
-
1
Spoel 100 g gemengde sla en dep droog.
Schil een avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel het met het sap van 1 limoen.
Kook 20 g kwarteleitjes (of 4 gewone eieren).
-
2
Halveer 20 g gekookte kwarteleitjes (of snij 4 gekookte eieren in kwartjes). Snij 4 sneetjes toastbrood (zonder korst) in blokjes en bak ze krokant in een scheut olie.
-
3
Bak 120 g spekreepjes krokant zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Verdeel de sla over 4 borden. Leg op elk bord wat plakjes avocado, de eitjes, de spekjes, en de croutons.
-
4
Maak een vinaigrette met 4 el olie en 2 el frambozenazijn. Breng op smaak met peper en zout en serveer bij de salade.
Voorbereiding