Cupcakes met rolfondant
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Klop de boter luchtig met de suiker, tot alle korreltjes opgelost zijn. Voeg één voor één de eieren toe en roer glad. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de mengkom en spatel voorzichtig door het botermengsel.
-
3
Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinbakplaat. Vul de vormpjes voor 2/3 met beslag.
-
4
Bak de cakejes 17 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
-
5
Rol de rolfondant uit en steek er met verschillende kleine vormpjes figuurtjes uit. Versier er de cakejes mee. Verschillende laagjes rolfondant kun je op elkaar plakken met een beetje water. Voor het gras kun je wat rolfondant door de knoflookpers duwen. Werk je cakejes af met suikereitjes.