Cupcake- nestjes van chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Klop de boter luchtig met de suiker, tot alle korreltjes opgelost zijn. Voeg één voor één de eieren toe en roer glad. Zeef de bloem, het cacaopoeder en bakpoeder boven de mengkom en spatel voorzichtig door het botermengsel.
-
3
Vul 12 kleine, beboterde en met bloem bestoven cakevormpjes voor 2/3 met beslag.
-
4
Bak de cakejes 17 à 20 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster en ontvorm.
-
5
Maak de topping. Smelt de chocolade au bain-marie. Zeef de poedersuiker en roer ’m door de zachte boter. Meng de lichtjes afgekoelde chocolade door de botercrème en doe in een spuitzak. Versier de cakejes met een toefje topping en werk af met chocolade paaseitjes. Bestuif met wat poedersuiker en serveer.