Kabeljauw met kruidenkorst
bereiding
-
1
Hak een half bosje peterselie.
Snipper een teentje knoflook.
Snij de gegrilde paprika's (gepeld) in stukjes.
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
2
Vermeng de peterselie met de knoflook, 1 tl mosterd en 4 el olie. Voeg er dezelfde hoeveelheid broodkruim aan toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Verdeel het mengsel over 4 porties kabeljauwfilet. Schik ze in een ingevette ovenschaal en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Hou 2 el van de paprika's apart en stoof de rest in boter. Blus met 1 dl visfumet en 2 dl room. Mix en breng op smaak met peper en zout.
-
5
Roer er de apart gehouden paprikastukjes door. Verdeel over de borden en leg er de kabeljauw bij. Werk af met een takje waterkers.
Voorbereiding