Recept

Scampispiesjes met couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Marokkaans recept

bereiding
  1. 1

    Meng het paprika- en gemberpoeder en roer er 2 el olijfolie door. Giet de marinade over de scampi’s, schep goed om en laat ze een halfuurtje marineren in de koelkast. Prik ze op houten satéstokjes.

  2. 2

    Doe de couscous in een ondiepe schaal en overgiet met 250 ml licht gezouten kokend water. Laat 5 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork.

  3. 3

    Pel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes. Snij ook de gegrilde paprika’s en de komkommer in blokjes. Hak de kruiden fijn.

  4. 4

    Klop de resterende olijfolie met het citroensap tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout. Meng de kruiden, groenten en de vinaigrette door de couscous.

  5. 5

    Laat de grillpan goed heet worden en bak de scampispiesjes gaar. Serveer ze met de couscous.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Scampispiesjes met couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!