Scampispiesjes met gembercouscous en komkommers
bereiding
-
1
Schil en rasp de gember. Meng de couscous met de gember, het kerriepoeder en het komijnpoeder. Giet er de warme bouillon over, dek af en laat 5 minuten wellen. Rooster de cashewnoten goudbruin in een droge koekenpan.
-
2
Rijg de scampi’s per 5 aan spiesjes. Roer het paprikapoeder los in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bestrijk er de scampi’s mee en bak de spiesjes gaar in hete olijfolie.
-
3
Meng alle ingrediënten voor het sausje met 2 eetlepels warm water. Kruid met peper en zout. Roer voor het serveen nog even door.
-
4
Spoel de snackkomkommers en snij ze in de lengte in partjes. Hussel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel de couscous en de komkommer over de borden. Leg er een scampispiesje bij, bestrooi met de cashewnoten en serveer met het muntsausje en wat extra munt.