Recept

Scampispiesjes met gembercouscous en komkommers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slanke spiesjes!

bereiding
  1. 1

    Schil en rasp de gember. Meng de couscous met de gember, het kerriepoeder en het komijnpoeder. Giet er de warme bouillon over, dek af en laat 5 minuten wellen. Rooster de cashewnoten goudbruin in een droge koekenpan.

  2. 2

    Rijg de scampi’s per 5 aan spiesjes. Roer het paprikapoeder los in wat olijfolie en kruid met peper en zout. Bestrijk er de scampi’s mee en bak de spiesjes gaar in hete olijfolie.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor het sausje met 2 eetlepels warm water. Kruid met peper en zout. Roer voor het serveen nog even door.

  4. 4

    Spoel de snackkomkommers en snij ze in de lengte in partjes. Hussel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de couscous en de komkommer over de borden. Leg er een scampispiesje bij, bestrooi met de cashewnoten en serveer met het muntsausje en wat extra munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!