Asperges met ham
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Snipper de kruiden en de ui.
-
2
Blancheer de asperges 8 tot 10 minuten in licht gezouten water en giet af. Laat goed uitlekken.
-
3
Verhit 2 el boter in een steelpannetje en fruit de ui. Bestrooi met de bloem en schep om. Blus met de groentebouillon en roer goed tot een gladde saus. Voeg wat room toe voor een smeuïg geheel. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en de helft van de verse kruiden.
-
4
Snij de korstjes van het brood en mix het kruim samen met de rest van de kruiden fijn in de blender. Smelt de rest van de boter, voeg toe en mix tot een fijne topping.
-
5
Wikkel elke asperge in een plakje natuurham. Leg de asperges in een ovenschaalt, schenk er de saus over en bestrooi met de broodmix.
-
6
Schuif de schaal een kwartiertje in de oven tot het korstje goudbruin is.
Voorbereiding