Galette met ham, witte asperges en lente-ui
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Schil de asperges, verwijder de harde uiteinden en snij de asperges in de lengte doormidden. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze eveneens in de lengte doormidden.
-
2
Leg de witte asperges en de lente-uitjes afwisselend op het bladerdeeg, kruid ze met peper en zout en besprenkel ze met olijfolie. Vouw de randjes toe en bak de galette 15 tot 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg krokant is en de groenten gaar zijn.
-
3
Maak intussen de olie. Spoel de peterselie en de dragon en snipper ze fijn. Rasp de schil van de citroen, pers het sap. Mix de kruiden samen met de citroenschil en het -sap in de blender met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
4
Werk de galette af met de plakjes ham en de rucola. Geef er de olie apart bij.