Aardappelbrood
bereiding
-
1
Kook de aardappelen in de schil, laat afkoelen.
Rasp de nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Meng de twee soorten bloem met de zuurdesem en de gist. Voeg er suiker, zout, marjolein,
nootmuskaat en biergist aan toe. Pel de aardappelen, rasp ze fijn boven de kom en meng met de bloem. Giet er beetje bij beetje de bouillon bij en 100 à 150 ml lauw water. Kneed tot een soepel deeg, en laat het op een warme plek 30 à 40 minuten rijzen. -
3
Kneed het deeg snel door op een met bloem bestoven werkvlak en maak er een lang brood van. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Eventueel kunt u de bovenkant enkele keren diagonaal insnijden, dan wordt de korst krokanter. Dek af en laat weer 30 minuten rijzen.
-
4
Bak het brood 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven, tot het mooi goudbruin is.
Voorbereiding