Recept

Navarin van konijn met groentemix

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook konijn past perfect op je lentemenu.

bereiding
  1. 1

    Kruid het konijn met peper en zout. Wentel door de bloem en schud overtollige bloem eraf. Braad het vlees in een klont boter aan alle kanten goudbruin in een ruime stoofpot. Haal het uit de pan en hou apart.

  2. 2

    Maak de pan schoon en verwarm opnieuw wat boter met een scheutje olijfolie. Pel de ui, sjalot en knoflook en hak de ui fijn (laat de sjalotten en knoflook heel). Stoof ze samen glazig in het boter-oliemengsel.

  3. 3

    Spoel de peterselie. Schrap de wortelen en snij ze in grove stukken. Maak de prinsessenbonen schoon. Boen de meiknolletjes en de radijzen (zonder loof) goed schoon. Doe alles, ook de tuinbonen en borlottibonen bij de ui in de pan.

  4. 4

    Leg de stukken konijn op het bedje van groenten, met het kruidentuiltje in het midden. Overgiet met de wijn en de bouillon. Laat 1 uur zachtjes stoven (voeg er indien nodig wat extra bouillon of water aan toe). Breng op smaak met peper en zout en serveer met knapperig brood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Navarin van konijn met groentemix

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!