Kruidig-zoete tajine met konijn en groenten
bereiding
-
1
Kruid de stukken konijn met peper en zout en verhit een scheut olijfolie in de schaal van de tajine. (Of gebruik een klassieke stoofpot.)
-
2
Bak de stukken konijn op een matig vuur tot ze onder en boven kleur hebben.
-
3
Snijd de gepelde uien in partjes en voeg ze samen met de gekneusde looktenen en gemberrasp toe aan de tajine. Bepoeder alles met de mix van specerijen en schenk er bouillon bij. Zet het deksel op de tajine of stoofpot en laat alles 30 minuten rustig stoven.
-
4
Snijd de courgetten en de geschilde wortelen in brede rondjes. Voeg ze samen met de abrikozen en de honing toe.
-
5
Laat het vlees en de groenten zo’n 20 minuten sudderen onder deksel, tot alles gaar is. Serveer het gestoofd konijn met groenten en saus met couscous, geweld in hete groentebouillon. Kruid met wat zout.
Tip: Bij aankoop van een versneden konijn vind je meestal ook de lever en de niertjes. Deze kan je naar wens toevoegen aan de stoofpot. Halveer in dat geval de niertjes, spoel ze onder stromend water en laat ze samen met de fijne stukjes lever meegaren.