Recept

Tagliatelle al ragù bolognese

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker voor groot en klein

bereiding
  1. 1

    Verhit in een pan een bodempje olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat even stoven. Pel en snipper de ui en voeg toe aan de knoflook.

  2. 2

    Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Verwijder de blaadjes van de selder en snij de stelen in fijne boogjes. Doe de groente bij de knoflook en de ui en laat meestoven.

  3. 3

    Voeg het gehakt toe en laat alles op een zacht vuurtje stoven tot het vlees mooi gekleurd is. Kruid met zout en peper.

  4. 4

    Voeg na een kwartiertje de tomatencoulis en de -blokjes toe. Roer goed. Spoel de verse kruiden, pluk de blaadjes en hak ze fijn. Kruid de saus ermee. Laat de saus een goed uur pruttelen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig.

  5. 5

    Breng een grote hoeveelheid water aan de kook. Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Werk af met geraspte parmezaan en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle al ragù bolognese

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!