Pappardelle al ragù à la Gennaro Contaldo
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snij ze met de selder heel fijn. Snij de pancetta in kleine stukjes.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Bak het gehakt rul.
-
3
Bak in een andere pan de pancetta goed aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de ui, wortel en selder aan toe. laat de groenten garen. Voeg het gehakt aan de groenten toe.
-
4
Giet de rode wijn in de pan en laat sudderen tot het meeste vocht is verdampt. Meng de tomatenpuree onder de warme bouillon en giet alles bij het gehakt. Roer alles goed onder elkaar. Dek de pan af en laat de ragù minstens 2 uur tot 5 uur sudderen. Neem het deksel halverwege de kooktijd weg en voeg de melk toe. Roer de ragù elk halfuur om en voeg er eventueel extra bouillon aan toe.
-
5
Kook de pappardelle 1 minuut minder dan de aangegeven al dente-kooktijd in een grote pot met gezouten water.
-
6
Doe de pasta bij de de ragù en meng goed. Serveer de pappardelle al ragù op borden en werk ze af met versgeraspte parmezaan. Rasp net voor het serveren een klein beetje citroenschil over je bord voor een frisse toets. Doe de pasta bij de de ragù en meng goed. Serveer de pappardelle al ragù op borden en werk ze af met versgeraspte parmezaan. Rasp net voor het serveren een klein beetje citroenschil over je bord voor een frisse toets.