Raapjessoep met gekonfijte radijsjes
bereiding
-
1
Maak de prei en de raapjes schoon en snij in grove stukken. Spoel de radijsjes. Hou 20 radijsjes (met het groen) apart en snij de rest in grove stukken.
-
2
Verhit boter in een pan en fruit de prei, raapjes en radijzen. Voeg het kruidentuiltje toe en blus met de kippenbouillon, breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten stoven. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep, kruid eventueel bij.
-
3
Verhit de boter in een pan en fruit de overige radijsjes. Kruid met peper en zout en bestrooi met suiker. Besprenkel met azijn en voeg 2 el water toe. Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten konfijten op laag vuur.
-
4
Verdeel de soep over kommetjes. Werk af met een lepeltje Griekse yoghurt en serveer met de gekonfijte radijsjes en wat gesnipperde bieslook.