Carpaccio van nieuwe aardappelen met kabeljauw
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon en kook ze - niet té gaar - in gezouten water. Pel ze en snij in dunne plakjes. Hou de plakjes warm.
-
2
Maak de prinsessenboontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. maak de peultjes schoon, snij ze in stukken en kook ze in 8 minuten beetgaar. Pel en snipper de sjalot. spoel de munt en laat uitlekken. Snipper fijn.
-
3
Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot. Voeg de prinsessenboontjes en de peultjes toe en roerbak enkele minuutjes. voeg de gesnipperde munt toe en hussel goed door elkaar..
-
4
Kruid de zure room met peper, zout en citroensap en meng goed. Kruid de visfilets met peper en zout en bak ze goudbruin aan beide kanten.
-
5
Schik de aardappelplakjes op een bord. Leg er de vis op en serveer met de boontjesmix en een lepeltje zure room.