Aardappeltaart met chorizo en tomatensalsa
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen en rol het open op een bakplaat.
-
2
Pel en snipper de sjalot. Stoof ‘m glazig in 1 el olijfolie. Doe er de rucola bij en roerbak 3 minuten, tot de rucola geslonken is. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.
-
3
Spoel de aardappelen en dep ze droog. Snij ze in plakken van 2 mm dik.
-
4
Verdeel de rucola over het deeg, blijf ± 4 cm van de rand af. Schik daarop, dakpansgewijs, plakjes aardappel en chorizo. Bestrooi met gehakte rozemarijn en kruid met peper en zout.
-
5
Vouw de deegrand wat over de vulling heen en bestrijk met losgeklopt ei. Zet 20 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is.
-
6
Pel en ontpit de tomaten. Snij de tomaten en de paprika in miniblokjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Meng alles met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de salsa in een apart kommetje bij de taart.