Recept

Aspergegratin met ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele gratin zonder aardappelen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de asperges schoon.

    Snij de ham in blokjes.

    Snipper de ui.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kook of stoom de asperges gaar.

  3. 3

    Fruit de ui in de boter. Voeg de bloem toe en laat even sudderen. Doe er langzaam de melk en de bouillon bij en roer tot een bechamelsaus. Doe er de room bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de kaas door.

  4. 4

    Schik de asperges in een schaal. Verdeel er de ham en de saus over. Zet 10 minuten in de op de oven. Garneer eventueel met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergegratin met ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!