Varkensmedaillon met aspergegratin
bereiding
-
1
Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeschild gaar in gezouten water. Laat even afkoelen en pel ze.
-
2
Pluk de blaadjes van de takjes citroenmelisse. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking, hak de rest fijn.
-
3
Schil de asperges en breek of snij de harde uiteinden eraf. Kook de asperges op zacht vuur beetgaar in gezouten water met 1 el suiker. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Leg de asperges naast elkaar in een ovenschaal, bestrooi ze met parmezaan en 2 el boter in vlokjes.
-
4
Kruid de varkensmedaillons met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak het vlees in 2 tot 3 minuten per kant bruin. Blus met een scheut witte wijn, bestrooi het vlees met citroenmelisse en laat op heel zacht vuur verder garen. Keer het vlees af en toe om.
-
5
Verhit de rest van de boter in een pan. Wentel er de aardappelen in, bestrooi met suiker en laat lichtjes karamelliseren. Kruid met een snuifje zout.
-
6
Verwarm de ovengrill voor en laat de asperges ongeveer 8 minuten gratineren. Verdeel ze met het vlees over warme borden. Werk af met blaadjes citroenmelisse. Serveer met de aardappelen.