Varkensribbetjes met honingmarinade
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom: 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 kl sambal oelek, 5 el suiker, 5 el honing, 5 el wittewijnazijn, 5 el tomatenketchup, 1 kl currypoeder, 2 kl paprikapoeder, 3 el lichte sojasaus en peper en zout. Doe de ribbetjes in afsluitbare plastic zakjes en schenk er wat marinade bij. Hou een restje marinade opzij. Laat de zakjes met vlees enkele uren tot een nacht marineren in de koelkast.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de ribbetjes op een ruime ovenschaal. Laat de ribbetjes 30 tot 40 minuten garen in de warme oven. Draai ze regelmatig om en bestrijk ze telkens met een laagje marinade.
-
3
Voor de wedges: meng alle kruiden in een kommetje. Spoel de aardappelen, snij ze ongeschild in partjes en wentel ze door de droge marinade van kruiden. Laat de smaken zeker 10 minuten intrekken en bak de partjes in een ingevette ovenschaal. Gaar ze in de oven, samen met de ribben.
-
4
Bak de ribbetjes kort langs beide zijden op een gloeiend hete grillpan. Tip: je kunt de ribbetjes ook kort grillen op de barbecue.
-
5
Serveer het gerecht met een eenvoudige gemengde sla met flinterdunne ringen rode ui en gekruid met olijfolie, wat balsamico, peper en zout.