Vogelnestjes
bereiding
-
1
Kook 4 eieren 8 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze.
-
2
Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Laat eventjes opdrogen op het vuur.
-
3
Leng in een straaltje aan met de groentebouillon waarin de tomatenpuree is losgeroerd. Blijf voortdurend roeren.
-
4
Doe er de tuinkruiden bij. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
-
5
Wrijf de champignons droog schoon. Snij ze in plakjes. Doe ze bij de saus. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
-
6
Verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Verpak elk hardgekookt ei in een (gelijkmatige) laag gehakt.
-
7
Rol de gevulde gehaktbal eerst in losgeroerd eiwit, dan in paneermeel.
-
8
Bak de vogelnestjes goudbruin in frituurolie op 160° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de schilpadsaus en gekookte of gestoomde aardappelen.
Voorbereiding