Recept

Vogelnestjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassende topper voor groot en klein

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook 4 eieren 8 minuten. Laat ze afkoelen in koud water. Pel ze. 

  2. 2

    Laat de boter smelten in een pannetje. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Laat eventjes opdrogen op het vuur.

  3. 3

    Leng in een straaltje aan met de groentebouillon waarin de tomatenpuree is losgeroerd. Blijf voortdurend roeren.

  4. 4

    Doe er de tuinkruiden bij. Laat 5 minuten zachtjes doorkoken. 

  5. 5

    Wrijf de champignons droog schoon. Snij ze in plakjes. Doe ze bij de saus. Kruid naar smaak bij met peper en zout. 

  6. 6

    Verdeel het gehakt in vier gelijke porties. Verpak elk hardgekookt ei in een (gelijkmatige) laag gehakt. 

  7. 7

    Rol de gevulde gehaktbal eerst in losgeroerd eiwit, dan in paneermeel. 

  8. 8

    Bak de vogelnestjes goudbruin in frituurolie op 160° C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de schilpadsaus en gekookte of gestoomde aardappelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!