Recept

Vogelnestjes met pesto-mascarponesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smakelijke miniversie van een klassieker!

Extra smaakje

Kruid enkele eetlepels paneermeel met je favoriete specerijen en wentel er de balletjes door voor het bakken. Zo krijgen ze extra smaak én crunch!

Liever wat luchtiger?

Voor de binding kun je in plaats van paneermeel ook in melk geweekt brood gebruiken. Dan worden de balletjes wat luchtiger. Knijp het brood wel goed uit voor je het bij het gehakt doet.

bereiding
  1. 1

    Maak de vogelnestjes. Meng het gehakt met het losgeklopte ei, het paneermeel en de peterselie. Breng het op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 12 gelijke porties. Stop in elke portie een kwarteleitje en rol er met vochtige handen balletjes van. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in olijfolie.

  2. 2

    Maak de saus. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Fruit de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de pesto toe en breng de saus tot net tegen het kookpunt aan. Zet het vuur uit en roer er de mascarpone onder. Proef de saus en kruid ze bij met peper en zout.

  3. 3

    Serveer de balletjes met de saus als een hapje of geef er nog pasta bij als lunch of avondeten. Werk het gerecht af met het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vogelnestjes met pesto-mascarponesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!