Broodjes op een stokje
bereiding
-
1
Maak het brooddeeg. Stort de bloem op een schoon werkvlak en maak er een kuiltje in. Doe het water, suiker en de gist in het kuiltje en strooi het zout op de bloem.
-
2
Meng de ingrediënten in het kuiltje tot een papje en voeg telkens wat meer bloem toe tot je een homogeen deeg krijgt.
-
3
Kneed het deeg 5 minuten grondig en maak er een bol van. Leg in een kom, dek af en laat op een warme plaats rijzen tot de bol in volume verdubbeld is (ongeveer een ½ uur).
-
4
Kneed een tweede maal en voeg de gedroogde tijm toe. Verdeel het deeg in 6 hoopjes en rol er worsten van Laat opnieuw afgedekt 30 minuten rijzen tot het volume verdubbeld is.
-
5
Draai de broodworsten stevig rond de bamboestokjes en hou ze boven de warmte, maar steek ze niet in de vlammen. Draai regelmatig met het stokje: als de barbecue goed heet is, kan kan het broodje al op 10 à 15 minuten klaar zijn. Zodra het deeg loskomt van het stokje is het klaar. Eet het broodje zo op of steek er een gebakken worstje of hot-dog in. Als dessert ook lekker met jam of confituur.