Maaltijdsalade met tonijn en bonen
bereiding
-
1
Maak de slablaadjes los, spoel ze en zwier ze droog. Halveer de tomaatjes. Spoel de cannellini-bonen (of witte bonen) even en laat ze goed uitlekken in een zeef.
-
2
Snij het brood in kleine dobbelsteentjes en bak ze in een pan met boter goudbruin. Pers er de knoflook over en bak nog even mee. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
-
3
Blancheer de in stukken gebroken prinsessenboontjes 4 minuten in licht gezouten water en laat ze schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken. Hak de peterselie grof. Laat de tonijn goed uitlekken.
-
4
Verkruimel de tonijn en meng met de tomaten, de witte en groene bonen, olijven, croutons, peterselie, citroensap, olijfolie, peper en zout.
-
5
Hou 12 mooie slabladeren apart, snij de rest in reepjes. Leg op elk bord 3 blaadjes sla en verdeel er de reepjes sla over. Schep op elk bord wat van de tonijnsalade en serveer meteen.