Gebakken tonijn met frisse aardappelsalade
bereiding
-
1
Boen de aardappelen goed schoon, halveer ze en kook ze in 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
2
Maak de boontjes schoon en stoom ze in zo’n 4 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water. Halveer ze in de lengte.
-
3
Maak de vinaigrette. Pel de knoflook. Spoel de bladpeterselie. Hak de peterselie en de knoflook fijn samen met de olijven. Meng met de azijn en 2 eetlepels olijfolie tot een vinaigrette. Breng op smaak met het sap van de citroen, peper en zout.
-
4
Spoel de krulandijvie en trek in kleinere stukken. Snij de aardappelen in plakjes. Schep de krulandijvie om met de aardappelen en boontjes en breng op smaak met flink wat zwarte peper en een scheutje olijfolie.
-
5
Kruid de tonijn met zwarte peper en zout. Verhit olijfolie in een grillpan en bak de tonijn zo’n 1-2 minuten aan elke kant op een hoog vuur. Wil je de tonijn minder rosé, laat hem dan 3 minuten aan elke kant bakken, anders wordt de tonijn te droog.
-
6
Serveer de tonijn met de aardappelsalade en de dressing.