Quiche met zalm, aardappel en verse kruiden
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en leg het in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in.
-
2
Meng in een kom de melk met de eieren, room en verse kruiden en kruid met peper en zout.
-
3
Snij de aardappelen in stukjes. Leg de zalm, aardappelen en rode ui op het deeg en giet het beslag erover.
-
4
Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven, tot de vulling mooi gestold is. Lekker met een slaatje en mosterdvinaigrette.
Ingrediënten voor
4 personen- kruimeldeeg (kant-en-klaar)1 vel
- eieren3
- melk200 ml
- zure room125 ml
- dille (gehakt)2 el
- bieslook (in ringetjes)2 el
- aardappelen (gekookt)300 g
- zalmfilet (in stukken)200 g
- rode ui (in ringen)1
- peper
- zout