Recept

Witloofsoep met garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je klaar voor een lekker romige soep, lekker zowel na een fikse wandeling, een lange werkdag of mooi verzorgd geserveerd tijdens de eindejaarsfeesten.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij het witloof in stukken, maar hou 1 stronkje apart voor de afwerking. Snipper dit heel fijn.

    Snij de ui, het preiwit en de aardappel in stukjes.

    Snipper het bieslook.

  2. 2

    Stoof de ui, de prei en de aardappel in wat boter. Voeg er het witloof aan toe en roerbak even.

  3. 3

    Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten zachtjes koken.
    Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Mix en roer er de room door (laat niet meer koken).

  5. 5

    Strooi het fijngesnipperde witloof in de soep. Werk af met  garnalen en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofsoep met garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!