Konijn met pruimen
bereiding
-
1
Pel een ui en snij 'm in ringen. Pel de tweede ui, maak er een kerfje in en prik daarin de kruidnagel.
-
2
Bak in een pan met een dikke bodem de konijnenbouten goed aan, laat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Kruid ze met peper en zout. Zet ze even aan de kant.
-
3
Fruit in dezelfde pan de uisnippers glazig. Leg de bouten er weer bij. Voeg er de ui met de kruidnagel, de laurier, de azijn en de suiker aan toe. Schenk de bouillon bij tot alles net onder staat.
-
4
Dek af en laat 1 uur stoven. Voeg er de gedroogde pruimen aan toe. Laat nog een half uur stoven onder deksel.
-
5
Breek de bloem in een beetje koude bouillon (of water). Neem de bouten, de hele ui en de laurier uit de pan. Breng de saus aan de kook en bind ze met de bloem. Kruid naar smaak.
-
6
Leg de bouten weer in de saus. Laat 5 minuten goed doorwarmen.
Voorbereiding