Spiesjes met konijn en pruimen
bereiding
-
1
Rist de takjes rozemarijn af, maar laat er bovenaan een toefje groen aan. Snipper een koffielepel blaadjes fijn. Leg de stengels in water.
-
2
Snij de konijnenfilets in blokjes van 3 cm. Doe ze in een kom met maïsolie, het citroensap en de versnipperde rozemarijn. Kruid met peper en zout. Schep goed om en zet even aan de kant.
-
3
Halveer verse abrikozen en haal er de pit uit of laat abrikozen uit blik goed uitlekken.
-
4
Wikkel de gedroogde pruimen in een plakje gerookt spek. Dep de takjes rozemarijn droog met keukenpapier. Prik er het vlees en het fruit op.
-
5
Rooster de spiesjes 6 tot 8 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer ze een paar keer om. Lekker met frisse, groene salade en aardappelen in de schil.
Voorbereiding