Gesuikerd lam met amandelen en couscous
bereiding
-
1
Snij het lamsvlees in stukken. Roer de kruidnagels, de kaneel, het zeezout en de peper door de olijfolie. Laat het lamsvlees een nacht marineren in het mengsel.
-
2
Laat de rozijnen een half uurtje wellen in wat heet water of groentenbouillon.
-
3
Meng in een kom de couscous met het hete water. Laat even wellen en maak los met een vork. Voeg er de kruiden bij en de rozijnen, en overgiet met de arachideolie. Laat een paar uur rusten in de koelkast.
-
4
Rooster de amandelen droog in een pan.
-
5
Bak het gemarineerd lamsvlees met boter in een hete pan. Bestrooi met een greepje rietsuiker en bak op het einde de amandelen nog even mee.
-
6
Maak spiesjes van het lamsvlees, bestrooi met de amandelen en werk af met blaadjes munt.
Voorbereiding