Provençaals lam
bereiding
-
1
Spoel de paprika's, verwijder de zaadjes. Spoel de aubergines en dep ze droog. pel en ontpit de tomaten. Snij de groeten in gelijke blokjes. Pel en plet de knoflook.
-
2
Bak de aubergines een paar minuten in olijfolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
3
Roerbak in dezelfde pan de paprikablokjes 3 minuten. Doe er de aubergines, de tomaatblokjes, de tijm en de rozemarijn bij. Kruid met peper en zout. Hou warm.
-
4
Kruid de lamsnootjes met peper en zout. Bak het vlees 2 tot 5 minuten aan elke kant (van rosé tot doorbakken) in olijfolie. Hou het warm onder aluminiumfolie.
-
5
Blus de braadpan met de fond. Leng aan met een kopje water. Laat 1 minuut stevig doorkoken. Werk, van het vuur af, de saus op met vlokjes ijskoude boter.
-
6
Verdeel vlees en groenten over de borden. Lepel er wat saus bij en dien op.