Recept

Wortelsoep met kardemom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieke vegan soep met Oosterse tint

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper 1 ui.

    Snij de wortels in plakjes.

    Open 4 peultjes kardemom en haal de zaadjes eruit.

    Rasp de schil van een sinaasappel en pers er het sap uit.

  2. 2

    Fruit een gesnipperde ui in een beetje olie. Doe er de wortels in plakjes bij en stoof even mee. Blus met de bouillon.

  3. 3

    Doe de kardemomzaadjes van 4 peultjes bij de soep. Voeg er harissa aan toe. Laat een kwartiertje koken.

  4. 4

    Doe de sinaasappelschil en het sap bij de soep. Mix en breng op smaak met peper en zout. Meng de zaadjes van 2 extra kardemompeulen met 2 el gehakte peterselie en strooi dit in de soep.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelsoep met kardemom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!