Wortelsoep met sintjakobsvruchten
bereiding
-
1
Schraap de wortelen en snij ze in plakjes. Pel en snij de ui in grove stukken. Stoof de groenten in een beetje boter. Blus met de visfond en laat 30 minuten op ’n zacht vuur stoven. Mix glad en kruid met zout.
-
2
Snij de helft van de sintjakobsvruchten in fijne blokjes. Snij de prei in reepjes. Leg een handvol prei in ijswater voor de afwerking en meng de rest met de fijngesneden sintjakobsvruchten. Snij de pancetta in reepjes en voeg toe aan de preimix. Kruid met peper.
-
3
Leg de wontonvelletjes open en lepel in het midden een beetje van de vulling. Leg er een ander velletje op en steek er met een uitsteekvorm een rondje uit. Duw de randen goed aan en bestrijk ze met eigeel. Duw de lucht er goed uit. Kook ze gedurende 3 minuten gaar in gezouten water.
-
4
Zet een pan op een hoog vuur en laat een beetje boter smelten. Bak de rest van de sintjakobsvruchten goudbruin.
-
5
Verdeel de soep over 4 borden, werk af met de wontons, de gebakken sintjakobsvruchten en de preireepjes. Kruid met peper en besprenkel met olijfolie.