Tian van courgette met tonijn
bereiding
-
1
Verwarm de over voor op 180 °C
-
2
Spoel en droog de courgettes, snij ze in fijne plakjes. Laat de mozzarella uitlekken, snij ook in fijne plakjes.
-
3
Schik plakjes courgette en kaas in een grote, rechthoekige ovenschaal: om en om en mooi rechtop tegen elkaar aan. Strooi er de knoflook en de Provençaalse kruiden bij. Besprenkel met de bouillon en 1 kl olijfolie. Kruid met peper en zout. Dek af met aliminiumfolie en zet 30 minuten in de oven. Neem de folie weg en laat nog 30 minuten verder garen.
-
4
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie met de korianderzaadjes. Kruid de tonijnsteaks met peper en zout. Bak ze 3 minuten aan elke kant, in de hete olie. Werk de steaks af met verse, gehakte korianderblaadjes.
-
5
Serveer de steaks met de tian