Tian van wintergroenten met speltsalade en geroosterde minigroenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven op 185°C. Schil de zoete aardappelen, rode bieten en pompoen en snij ze in ongeveer even dunne plakjes. Maak een marinade van 4 el olijfolie, granaatappelmelasse, currypasta, ras-el-hanout, tijm, peper en zout. Lepel de helft over de plakjes en hussel goed. Leg ze daarna afwisselend in een schaal en werk af met een scheut olijfolie en verse tijm. Schuif een uur in de voorverwarmde oven. Dek af met aluminiumfolie als de groenten te donker worden maar nog niet helemaal gaar zijn.
-
2
Kook de spelt volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat uitlekken. Maak de korrels los en meng met citroensap, -rasp, gesnipperde peterselie en de gemengde fijngehakte noten.
-
3
Boen de miniwortelen voorzichtig schoon (laat het loof eraan) en leg ze in een ovenschaal, besprenkel met de rest van de marinade en schuif de laatste 12 tot 15 minuten mee met de tian in de oven.
-
4
Serveer de tian met de speltsalade, werk af met de geroosterde worteltjes en werk af met verse tijm en mini rode zuring.