Recept

Moussaka met rundergehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gratin brengt op een koude winterdag meteen zon op tafel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180ºC.

  2. 2

    Snij 200 g ui en fruit ze in olijfolie, doe er 600 g rundergehakt bij en bak rul. Voeg er 400g gepelde tomaten, 250ml witte wijn, 1/2 kl kaneel en een snuifje suiker aan toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten stoven.

  3. 3

    Roer er 1 kl gedroogde oregano en 1/2 bosje gehakte peterselie door.

  4. Bechamelsaus

  5. 4

    Smelt 40 g boter en roer er 4 el bloem door. Schenk er 750 ml melk bij en roer tot de saus indikt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er 50 g geraspte gruyère door.

  6. 5

    Bestrijk een ovenschaal met boter en bestrooi met paneermeel. Verdeel er de helft van 800 g gegrilde aubergines over. Schep er de vleessaus op. Schep daarop de rest van de aubergines. Schenk er de kaassaus over en bestrooi met 200 g gemalen kaas. Zet 1 uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Moussaka met rundergehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!