Moussaka met rundergehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180ºC.
-
2
Snij 200 g ui en fruit ze in olijfolie, doe er 600 g rundergehakt bij en bak rul. Voeg er 400g gepelde tomaten, 250ml witte wijn, 1/2 kl kaneel en een snuifje suiker aan toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten stoven.
-
3
Roer er 1 kl gedroogde oregano en 1/2 bosje gehakte peterselie door.
-
4
Smelt 40 g boter en roer er 4 el bloem door. Schenk er 750 ml melk bij en roer tot de saus indikt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er 50 g geraspte gruyère door.
-
5
Bestrijk een ovenschaal met boter en bestrooi met paneermeel. Verdeel er de helft van 800 g gegrilde aubergines over. Schep er de vleessaus op. Schep daarop de rest van de aubergines. Schenk er de kaassaus over en bestrooi met 200 g gemalen kaas. Zet 1 uur in een op 180ºC voorverwarmde oven.
Voorbereiding
Bechamelsaus