Moussaka
bereiding
-
1
Bestrooi de aubergines met grof zout en laat rusten. Het zout zorgt ervoor dat de aubergine zachter smaakt. Knijp ze lichtjes uit. Spoel ze hierna af en bak de plakjes kort in olijfolie.
-
2
Snij ook de rauwe courgette in plakjes.
-
3
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
4
Stoof de ui en knoflook in wat olijfolie, voeg het lamsgehakt toe en laat even meebakken. Giet het overtollige vet af en voeg de passata toe. Kruid met oregano, zeezout, komijnzaadjes en zwarte peper. Laat enkele minuten sudderen met deksel.
-
5
Bedek de bodem van een ovenschotel met wat van de saus. Leg er een laag aubergineschijfjes op en verkruimel er wat feta over. Schep er opnieuw een laag saus over, leg er een laag courgette op en werk af met de saus. Bouw zo je ovenschotel op tot zowel de saus als de groenten opgebruikt zijn.
-
6
Blend 100 g feta met de rijstdrink tot een smeuïge saus en verdeel over de moussaka. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.