Trio van rijst met gamba's
bereiding
-
1
Kook de verschillende soorten rijst afzonderlijk gaar in gezouten water.
-
2
Blacheer de doperwtjes 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken.
-
3
Vermeng de kokosmelk met olijfolie, het limoensap en de sojasaus. Doe er een paar druppels tabasco bij en kruid met peper uit de molen.
-
4
Vermeng met de lauwe rijst en de doperwtjes. Leg er de gamba's bij. Werk af met verse bieslook. Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud.
Ingrediënten voor
4 personen- gamba's (gekookte of grote scampi's)12
- rijst (een mix van wilde, witte en zwarte rijst)200 g
- doperwten (verse gedopte, of diepvries)500 g
- kokosmelk6 el
- olijfolie3 el
- limoensap1 el
- lichte sojasaus1 el
- tabasco
- verse bieslook
- peper