Recept

Kruidensalade met gegrilde gamba's, watermeloen en karnemelkdressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Meng kruiden onder je salade om het geheel iets meer punch te geven! Verse tuinkruiden blijven het langst vers als je ze verpakt in een plastic zakje in de koelkast.

bereiding
  1. 1

    Rijg de gamba's op een stokje, zodat je ze makkelijk kunt omdraaien bij het grillen.

  2. 2

    Schil de watermeloen en snij hem in driehoekjes of reepjes.

  3. 3

    Meng de bladsla met een tiental blaadjes bladpeterselie, enkele fijngesneden blaadjes munt, basilicum en bieslook.

  4. 4

    Meng voor de dressing het sap van de limoen, de karnemelk, de knoflook, de mayonaise en de worcestersaus, en kruid af met peper en zout.

  5. 5

    Wrijf de gamba's in met olijfolie, kruid ze met gerookt paprikapoeder, currypoeder, peper en zout en gril ze in een grillpan of op de barbecue.

  6. 6

    Serveer de kruidensalade met de gamba's en watermeloen en werk af met de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kruidensalade met gegrilde gamba's, watermeloen en karnemelkdressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!